The Legend of Qin
2018. július 24. írta: Ázsia sorozatok, filmek oldala.

The Legend of Qin

qin.jpg

Történet:
A Qin's Moon című animációs sorozat adaptációja.
A Hadakozó fejedelemségek korának zavargásokkal teli vége felé Jing Ke (Le Geng) megkísérli legyilkolni a Qin-dinasztiához tartozó Zheng királyt (kína első császárát), de a merénylete dugába dől. A Qin katonák elől menekülve Jing felbérli Ge Nie-t (Lu Yi), a világ legjobb kardforgatóját, hogy védelmezze fiát, Jing Tian Ming-et (Jiang Jin Fu; gyerekként pedig Wu Zu Jin Xi). Amikor Ge puszta kézzel legyőz 300 fegyveres katonát Qin határánál, a dühös Zheng király megparancsolja, hogy Ge-t és Tian Ming-et bármi áron, de meg kell ölni. A király miniszterei felbérelik Wei Zhuang-ot (Sun Yi Zhou), a brilliáns kardforgatót, aki szintén Ge mesterétől tanult, hogy eredjen a nyomukba. Ge és Tian Ming útközben találkoznak egy csoport motistával (ókori, kínai filozófiai irányzat követői) és egy fiatal, Gao Yue (Hu Bing Qing) nevű lánnyal, akik elviszik őket a motisták erődítményébe - egy titokzatos, hegycsúcsok közt megbúvó helyre -, mely otthont ad a Qin-ellenes Mo iskolájának. A motisták sorait tarkítja Duanmu Rong is (Michelle Chen), a tehetséges motista gyógyító - egyben Gao Yue nővére -, aki beleszeret Ge-be. Amikor viszont Zheng király elit katonái Wei orgyilkosaival felvértezve megérkeznek, hősi csata veszi kezdetét a motista erődben, melynek kimenetele meghatározza az új király kilétét.
A "Qin legendája" egy 2015-ös történelmi sorozat, melyet Zheng Wei Wen rendezett. Kína legkedveltebb harcművészeti animációs filmjének adaptációjaként készült el, mely szintén ezt a címet viseli magán.
Kulcsszavakban: változás, káosz, zsarnokság, veszélyes ellenfelek, bonyolult családi kapcsolatok, barátság, szerelem, beható változások, bánat és öröm újjászületése, romantika.
A sorozatot fordította: JiangShi
Letöltési és online lehetőség ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://magyardoramafan2018.blog.hu/api/trackback/id/tr8114133063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.